HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Quaestor kötvényből államkötvényt!

2015.03.24. 08:40 Steve123

Több mint három hét telt el és még semmi biztosat sem tudni a Quaestor ügyről. Kértek-e csődvédelmet, ha igen mikor, mikor lesz házkutatás, letartoztatás, milyen intézkedéseket tettek a vagyon kimentésének megakadályozására?

A külügyminisztériumnak azért sikerült kimentenie a pénzét pont a bukás előtt. Higgyük el, hogy senki se telefonált oda, hogy fiúk, lesz a Quaestornál vizsgálat, de most találni is fogunk valamit? Annak a 31 ezer embernek a felháborodását, akiknek elveszett a temetésre, lakásra, a jövőre félretett pénze, nem lehet leírni. Tehetetlen düh. Egy ma reggeli riport talán érzékeltetni tudja a felháborodást. (a 6:00 óra és a 180 percközé kell menni a kurzorral és az ott megjelenő lejátszás gombra kattintani, és utána a középen fenn megjelenő csúszkán kell a 6:50 percet kiválasztani). Sosem gondoltam volna, hogy egy politikus ennyire meg tudja ragadni a lényeget. "Itt valami óriási nagy disznóság van."

Végre a kormány is elkezdett mozgolódni. Próbálja biztosítani, hogy ne lehessen eltüntetni a vagyont és hogy még a könyvvizsgáló is felelős legyen. (Javaslom, hogy azokat az informatikusokat is vegyék elő, akik a kettős könyvelést lehetővé tevő programokat írták.) Félek, hogy ez csak pótcselekvés. Mindegy, hogy milyen törvényeket hoznak, ha azokat, nem tartják, nem tartatják be. Eddig is volt felügyelet, ellenőrzés, csak éppen nem tették a dolgukat. Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de nekem ez az egész gyanús. Képzeljük el, hogy egy zsebtolvaj ellop észrevétlenül 20 millió forintot! Ugye nehéz elképzelni. Hány köteg 20 ezres is az? Hihető, hogy az csak úgy kicsenik az ember zsebéből? Pontosan ennyire hihetetlen a Quaestor 200 milliárdjának az eltűnése is.

Eddig a kormány minden felelőséget próbált elhárítani magától. Neki aztán semmi köze ahhoz, hogy miként ellenőriz a felügyelet. A devizahiteleseknél részben elismerte a felelőséget azzal, hogy a végtörlesztésbe és az árfolyamgátba anyagilag is részt vett. Most viszont  azt mondja, hogy oldja meg a pénzügyi szektor (már mi köze lenne az OTP-nek a Quaestorhoz) és oldja meg a Quaestor csoport (ahol nem lesz elég pénz). Tényleg magára akarják hagyni az embereket?

Sokan azt javasolják, hogy 6 millió forintig legyen kártérítés. Varga Mihály viszont azt mondta, hogy államkötvényekben van jó helyen a pénz. Az javaslom, hogy a teljes összeget kapják meg a károsultak olyan 5-10-15 éves államkötvény formájában, amelyeket csak jelentős veszteséggel lehet idő előtt visszaváltani. Az állam próbálja meg ezután Quaestor csoporttól visszaszerezni a pénzt. Az emberek pedig eldönthetik, hogy sok évig nem jutnak a pénzükhöz, vagy veszteséggel eladják az államkötvényeket. Valamennyire ők is felelősek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr827284515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása