HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Görögország vs. a külföldi spekulánsok

2015.06.27. 10:56 Steve123

Június 27-én, négy nappal a csőd előtt. Ciprász görög miniszterelnök ezeket mondta:

"Partnereink ultimátumszerűen felszólítottak minket, hogy még több elviselhetetlen takarékossági terhet fogadjunk el, amelyek azonban csak a gazdaság további zsugorodását idéznék elő."

"Zsarolással ránk akarnak kényszeríteni egy se vége se hossza megszorító programot, amely elmélyíti a társadalmi egyenlőtlenséget, szétzilálja a munkaerőpiacot, megkurtítja a nyugdíjakat, növeli az élelmiszerek forgalmi adóját és nem ad távlatot arra, hogy ismét a saját lábunkra álljunk."

Ismerős a retorika? Összefogtak ellenünk, Brüsszelből diktálnak, nem egyenlően mérnek minket. Mindenki hibás! Csak mi nem. A tücsök és a hangya eredeti változatában a tücsök éhen halt. Később ez szociálisabb lett, mert a hangya adott a tücsöknek élelmet, így az kihúzta a telet. A legújabb görög változatban, a hangya a gonosz, aki aljas cselekkel vette rá a tücsköt a kölcsönök felvételére, most meg olyan diétát ír elő, amibe éhen halna az ártatlan tücsök.

A görögök első érve, hogy a takarékosság csökkenti az emberek pénzét, így azok kevesebbet tudnak vásárolni, a cégek eredménye romlik, így kénytelenek tovább csökkenteni a béreket. Ha ez tényleg így működne, akkor elég lenne csökkenteni az adókat és a meglóduló gazdaság bőven ellensúlyozná a kiesést. Ezt az érvelést is hallottam már.

Görögországot most "zsarolni" akarják, hogy fizesse vissza a tartozását. A hitelezők célja ennyi és nem több. A miként már a görögök dolga. Csinálhatták volna úgy, hogy ne mélyüljenek a társadalmi egyenlőtlenségek, ne zilálódjon szét a munkaerőpiac, stb. Nem tették, mert egy cél lebegett a szemük előtt. A minél nagyobb adósságelengedés. Ennek érdekében most eljátsszák a hattyú halálát, de ez olyan játék, amibe ténylegesen bele lehet halni. (kikerülni az eu zónából)

Ciprász olyan ígéretekkel nyerte meg a választást, amit nem lehetett betartani. Ekkora békát nem voltak hajlandóak lenyelni a hitelezők. Mondhatta volna Ciprasz, hogy nem tartom be az ígéreteket (emiatt többször nem választanak meg), de az euro zónában tartom az országot. Ehelyett Pilátust játszva mossa kezeit, legyen népszavazás. Azért világossá teszik, hogy mit fog a nép mondani (elég a kérdést megfelelően feltenni, erre is láttunk példákat). "A nép válasza hangos nem lesz. Minden görög nemmel fog szavazni."

 Hogy milyen szörnyű a görögöknek legyen itt egy ábra. (vásárlóerő paritáson: az adott ország árait figyelembe véve). Félreértés ne essék, szimpatizálok azzal a nyugdíjassal, akinek csökkentik a nyugdíját vagy a dolgozóval, akinek növelik az adóját, de az adósságot mégis csak meg kell (kellene) fizetni.

 14ad6623adc57cd3cf48e8fcb324ed44.png

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr337577780

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Európai Központi Bank nem ad több eurót a görögöknek 2015.06.28. 13:52:02

Beszünteti a görög bankok likviditási támogatását a frankfurti Európai Központi Bank. Eddig gyakorlatilag ez tartotta életben a görög bankrendszert. Hétfőn bankszünnap jöhet Görögországban, ha a Ciprasz-kormány úgy dönt, tőkekorlátozásokat vezet be.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.27. 11:14:35

Nem lesz könnyű dolga a brüsszeli liberálisoknak a 3000-éves görög néppel...

empoftla 2015.06.27. 20:25:51

@maxval bircaman felelős szerkesztő: Így van, az a logikus, hogy minél régebbi egy nép annál nehezebben bír vele Brüsszel (az ír kelták is fellázadtak, vissza fogják dobni az Eurót). Egyébként is az ókori görögök és a modern görögök között egyenes származási vonal van.
süti beállítások módosítása