HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Lesz Quaestor kártalanítás meg nem is

2015.07.09. 18:45 Steve123

Utólag sokan mondják, hogy a Quaestorba berakni a pénzt felelőtlenség volt, nyilvánvaló, hogy a 6-7-8%-os kamatot nem lehet kitermelni. Ennek ellenére a pénzügyi felügyelet sok-sok éven át nem talált semmi kivetnivalót a működésében, a könyvvizsgálok szerint is minden rendben volt, sőt önkormányzatok, de még minisztérium is tartott ott sok száz millió forintot. A lényeg már nem ez, hanem az, hogy hoztak egy törvényt a kártalanításról 30 millióig. Ez volt az egyetlen módszer arra, hogy az országos felháborodást, az egyre kellemetlenebb kérdéseket elnémítsák. Többször elhangzott, hogy július végére már tényleg mindenki pénzéhez jut.

Most jön a hír, hogy mégse 30, hanem csak "egyelőre" 6 millióig szól a kártérítés és csak a fiktív kötvényekre. Az indoklás, most kell kapaszkodni, mert az MNB nem ad hitelt. Tényleg ennyire rosszban van a Orbán Matolcsyval? Egy most életben lévő törvényt figyelmen kívül lehet hagyni, mert az alkotmány bíróság vizsgálódik? Ezentúl ez mindig így lesz? Ahányszor benyújtanak egy alkotmánybírósági beadványt, vagy mondjuk egy népszavazási kezdeményezést, akkor nem kell végrehajtani a törvényt?

A mesebeli szegény lány vitt ajándékot meg nem is. Ilyen lesz a mostani kárpótlás is. Úgy gondolják, hogy már elült a vihar, vissza lehet szívni az ígéreteket. Az oszd meg és uralkodj elv is azt mondja, hogyha a 30 ezer ügyfélből 20 ezret kárpótolnak, akkor a maradék 10 ezer mehet a lecsóba. A fiktív, nem fiktív kötvényekkel is lehet kavarni, hiszen ki tudja azt ellenőrizni.

Lehet, hogy az alkotmánybíróság mindent rendben talál majd, akkor felesleges volt a feszültségkeltés. Ha nem, akkor csak a kormányon múlik, hogy úgy fogalmazza meg a törvényt, hogy az rendben legyen. Kérek mindenkit, hogy két dolgot kérdezzen az illetékesektől?

Tényleg nem tud az MNB hitelt adni?

Tényleg figyelmen kívül lehet hagyni életben lévő törvényeket?

Szólj hozzá!

Címkék: Tarsoly Quaestor

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr837613540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása