HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Fizessenek a Gazdagok!

2017.03.19. 19:28 Steve123

Egy nap telt el az előző bejegyzésem óta. Azóta megjelent egy óriásplakát a lakótelepen az MSZP "bölcsességéről" Fizessenek a Gazdagok felírttal. Hát persze, hogy óriásplakáton kell a képünkbe nyomni a hülyeséget. Múltkor próbáltam racionálisan megmutatni, hogy ennek az ötletnek közgazdasági értelemben nincs értelme. Érzelmet akartak kiváltani belőlem? Hát sikerült.

A gazdagok kollektívan bűnösök? Minden gazdag csalással, korrupcióval szerezte a vagyonát? Nem volt közöttük, aki becsületes munkával, szerencsével, kitartással, tudással lett sikeres? Úgy tűnik nem. Minden gazdag bűnös. Vajon melyik lesz a következő bűnös réteg? A zsidók, a bankárok, a vállalkozók?

Fizessenek a gazdagok! Az ő vagyonukat kell megcsapolni, elvenni és eljön a Kánaán. Nem próbálkoztak már ezzel egyszer? De igen! Az volt a kommunizmus. Tudjuk, hogy sikerült. De ez nem számít! Most azzal lehet szavazatot szerezni, hogy fizessenek a gazdagok.

Az, hogy valaki szegény, nem szégyen, az, hogy valaki gazdag, nem bűn! Az ország egyaránt a szegényeké és a gazdagoké. Szükség van mindkettőjük munkájára, mindkettőjük adójára. Igen, a minimálbéres adójára is szükség van! Büszkén kell befizetni az adót és szigorúan számon kérni, hogy azt mire költötték. 

Borsódzik a hátam, amikor nyíltan azt mondja egy párt, hogy a szegény ne adózzon, majd adózik helyette a gazdag. Sok politikus azt gondolja, hogy ilyen ígéretekkel lehet legkönnyebben választást nyerni. Könnyű elhinni orbitális baromságokat, főleg, ha felelős személyek mondják azokat. Ilyen blődség a gondolat, hogy én még pont olyan szegény vagyok, hogy nekem még ne kelljen adóznom, de másoknak, a gazdagoknak már kelljen, hiszen utakra, oktatásra, kórházakra szükség van. Ezt a gondolatot ki kell irtani magunkból. Időről-időre hallani fogjuk a kísértés mondatatit: majd az állam ingyen ezt és azt ad, majd az állam jól megnöveli a béreket, majd az állam jól megadóztatja a gazdagokat. Használd a józan eszed, ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az legtöbbször nem igaz. Kérdezz bátran! Kérdezd meg, hogy ez, vagy az az ígéret mibe kerül!

Nem akarom, hogy Magyarországon szégyen legyen sikeresnek lenni! Egy ilyen országból elmenekülnek a tehetségek. Elmennek a gazdagok. Tényleg ezt akarjuk? Lehúzni mindenkit, aki valamilyen szempontból felettünk van?

Végül tegyük fel, hogy az MSZP tud terhelő információkat. Tudja, hogy x és y is ebül szerezte a vagyonát. Ha így van, akkor ott nem adóztatni kell, hanem hatósághoz és bírósághoz fordulni. Itt az idő, hogy végre ne következmények nélküli ország legyen a hazánk!

1 komment

Címkék: mszp adó

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr3512351573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.20. 05:34:32

Aki gazdag, az szinte mindig azért ilyen, mert elvette a másét. Azaz igenis bűnös.

Természetesen ez csak a valóban gazdagokra igaz.
süti beállítások módosítása