HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Melyik a jobbik kampány?

2017.06.09. 19:28 Steve123

A Fidesz plakátkampányát már ismerjük. Úton-útfélen sulykolják, hogy nemsokára jönnek a brüsszeli páncélos hadosztályok és meg kell védeni a hazát! Közben megjelentek a Jobbikos plakátok is. Nem tudom, ki találta ki őket, de ötlet az van bennük. 

Először megjelentek. Az Ők ellopták, Mi visszavesszük plakátok. Az emberek széles rétegeinek az ilyen faék egyszerűségű üzenetek jönnek be. Ezután megjelentek a plusz sorok: "És oktatásra költjük", "És nyugdíjakra költjük", ... Lehet mosolyogni, hogy az egyszer visszavett pénzt hányszor tudják elkölteni, de a plakát kiegészítése remek hatást ér el. A nők a megmondhatói annak, hogy egy kiegészítő mennyire fel tud dobni egy ruhát. Végül jöttek a plakát letépős plakátok. Bevallom én magam is odamentem és megnéztem, hogy tényleg letépték a plakátot vagy az a kép része. Az üzenet egyértelmű. A tenni akarás elsöpri a begyöpösödött rendszert. Nem véletlen, hogy a kormány külön törvényt akar hozni, hogy megállítsa ezt a kampányt.

Persze egy dolog megszerezni a hatalmat és teljesen más a kormányzás. Most még mondhatja azt Vona Gábor, hogy emeljük fel a fizetéseket európai szintre, de ha nyer a Jobbik, akkor új fejezetet kell nyitnia. Az álmok helyett, akkor szembe kell nézni a politikai és gazdasági realitásokkal. Vona képes lehet erre, hiszen egyszer már teljesen átalakította a Jobbikot. Látványosan eltávolodott a szélsőségektől, amik egyszer a Jobbik alapját adták. 

Mi lehet a következő nagy átalakulás, ha sikerül kormányra kerülniük? Egy olyan most már nem választási program, ami azokat a témákat érinti, amellyel egyik kormány sem tudott mit kezdeni 28 év alatt. Az első pont a korrupció. Ezt mindegyik párt a zászlajára tűzte, de csak a felszínt kapargatták. Az uram-bátyám viszonyok, a hálapénz, a kenőpénz a legtöbb ember számára normális. A politikusok számára pedig egyenesen létszükséglet, hogy a baráti cégektől csorogjon hozzájuk a pénz, mert a jelenlegi pártfinanszírozás édeskevés forrást biztosít. Ráadásul a szülészeknek megemelné az átlagember a fizetését, ha megszűnne a hálapénz, de a politikusok éljenek meg minimálbérből. Közben mindenki tudja, hogy mennyire kell komolyan venni a vagyonnyilatkozatot, amely szerint egy kormányfőnek vagy miniszternek van egy 8 éves autója és egy fél háza (ami mellett a rokonoknak jut az állami megrendelésekből). Több pénzt adni a politikusoknak nem népszerű, de szükséges a korrupció megszüntetéséhez.

A következő nagy kérdés nyugdíjak ügye. Ezzel is minden párt szavazatokat akar venni és pont ez probléma. A nyugdíjat két részre kell szedni. A nagyobb rész csak a befizetett járulékoktól függjön. Nem számít a 40 év, a rendőri múlt, de még a gyerek sem. Ezt a részt ki kell venni a politikai játszótérből. Ez nem egy adomány, aminek a mértékét a politikusok meghatározzák, hanem a befizetett járulék visszaadása. Itt nem lehet kevesebbet adni, de többet sem! A nyugdíj kisebb része lehet a szociális rész, ahol mindenféle méltányosságot lehet gyakorolni, attól függően, hogy mennyi pénzt szavaz meg rá a parlament.

Az utolsó nagy ügy az újraelosztás mértéke. Amikor beszednek 10 egység adót, akkor abból csak 7 jut vissza az embereknek. 1 rész elveszik, mert az állam kevésbé hatékonyan tudja felhasználni a pénzt, mint a tulajdonos. Egy részt nemes egyszerűséggel ellopnak, egy részt pedig elvisz az extra adminisztráció. Ezt tudják a politikusok is, de bolondok lennének a saját mozgásterüket csökkenteni. Elvégre olyan jó mondani, hogy adnak pénzt iskolára, autópályára, de még tömegközlekedésre is. A Jobbik még nem volt hatalmon, talán neki lesz mersze változtatni ezen.

Visszatérve a Jobbik plakátjaira, nekem a Kárpátia egyik dala jutott eszembe. 

 Image result for jobbik plakát

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr8112581567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása