HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Agymosás az MNB-ből

2017.11.03. 11:45 Steve123

Megszoktuk, hogy a rádióból, tévéből, újságokból folyamatosan jön az agymosás. A migránsok lerohannak minket, Soros boszorkányokkal paráználkodik, Brüsszel el akarja taposni a magyar népet. Most már a Magyar Nemzeti Bankból is azt harsogják, hogy a mostani kormány minden kormányok legjobbika. Jöjjön egy idézet:

"Az első két program a gazdasági növekedés szempontjait figyelmen kívül hagyva csak a rövid távú költségvetési szempontokra koncentrált, míg a harmadik strukturális reformokra építve, növekedésbarát módon ment végbe, és így egyedüliként volt képes a hiányt tartósan 3 százalék alatt tartani, miközben megteremtette a fenntartható növekedés alapjait."

Azt gondolná az ember, hogy az MNB-ben alapvetően közgadászok dolgoznak. Persze tudjuk, hogy a főnök Matolcsy és ő elsősorban politikus, de reméltem, hogy a többiek közgazdászok és nem pártkatonák. Ők talán nem fognak olyanokat mondani, hogy Magyarország tündérmese, és minket irigyel mindenki. Úgy látszik ez hiú ábránd volt.

A kérdés az, hogy hány káder van az ügyészségen, a rendőrségen, bíróságon? Hány hivatalnok prédikálja a Fidesz mindenhatóságát?

 

Image result for matolcsy tündér

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr7113155756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2017.11.03. 12:39:31

Tényleg elég érdekes a 3%-os hiány emlegetése amikor

2010 májusi zárás ---> 19 682 mrd
2017 aug zárás ----> 25 656 mrd

forrás: www.akk.hu/hu

30%-os növekmény 7 év alatt.

és ugye a benyelt 3.000mrd magánnyugdíj. Azzal együtt már

45%-os növekmény.

na meg az eu transzfer amit szintén benyelt a gazdaság és rajta keresztül a költségvetés is: 7.000mrd forint, nagyvonalúan számoljunk a felével ami már eddig visszacsorgott, (pedig az első évben 60% a továbbiakban pedig 10% egy teljesen elfogadható becslés lenne.)

így már 60%-os növekmény a 7 év alatt.

Szóval a 3% az nyilvánvaló kamu, a valós összeg minimum évi 7%.

A matolcsizmus nyilvánvaló bukását az mutatta amikor 2015 őszére annyira beállt a gazdaság hogy pénzbeöntéssel kezdték pörgetni. Így az unorthodoxia utolsó eleme is megszűnt, maradéktalanul visszatértünk a szokásos pénzbővítés ---->gazdaság bővítés rendszerhez.

tireless treehugger 2017.11.03. 21:33:54

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

A fejlődés viszonylagos, az ország egynegyedére korlátozódik. Ha elmész a leszakadó régiókba iszonyatos körülményeket tapasztalhatsz. Összeadva negatív az előjel.

Neked bulgária után biztos szuper.

Az eladósodásnak nincs látszatja, ugyanaz mint a komcsi időkben, egyszerűen elfolyik a pénz minden szirszarra, és közben még az is tönkremegy ami már megvolt.

tireless treehugger 2017.11.04. 09:26:28

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Megtisztelő lenne hogy amikor velem beszélgetsz kikapcsolod a chatbotot.
süti beállítások módosítása