HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Az állásvédelmi akcióterv

2012.07.05. 08:54 Steve123

Hír: 25 év alattiak, 55 év felettiek, a képzetlenek után fél járulékot kell csak fizetni.


1. Ha ezáltal tényleg nő a gazdaság, akkor miért nem lépték meg korábban?

2. Miért pont ezek az életkorok lettek belőve? A nyugdíj korhatár 65 évre fog nőni. Ésszerű lenne az aktuális korhatár - 5 évet választani.

3. Miért kell egyáltalán kijelölni rétegeket? Ez megint az adminisztrációt bonyolítja. Miért nem mindenkinek csökkentik a járulékot 1.5%-al? Ez így lenne igazságos. Ez a megoldás szociális, de nem igazságos.

4. Miért nem kérdezték meg a nemzeti konzultációban, hogy mi erről az emberek véleménye? Miért költünk erre milliárdokat, ha nincsenek benne a jó kérdések.

5. Honnan lesz erre forrás? Hallottuk a kreatív ötleteket, hogy az állam magát adóztassa meg és hogy a tartalékból kérünk kölcsön, de úgy, hogy az összességében megmarad, de ez mindenkinek gyanús. Ha akár két hónapot csúsznak emiatt az IMF tárgyalások, akkor a kamat veszteség miatt megint ott vagyunk ahol a part szakad.

6. Miért van egyáltalán járulék? Tudom, hogy ez minden országban van és a célja elvileg az, hogy az állam adócsökkentéssel a polgárokat, járulék csökkentéssel a cégeket segítse. Viszont az eredeti cél már régen elveszett. Most csak az a lényeg, hogy az állampolgár ne lássa egyben, hogy mennyit adózik összesen. A fogyasztási adók felé történő elmozdulás is ezt segíti. Viszont, hasznos lenne, ha mindenki látja, hogy mindent összevetve mennyit adott az államnak. Ez egy utópisztikus elgondolás, de milyen szép lenne látni, hogy befizettem-e a (teljes állami kiadás)/(lélekszám) összeget.

7. Összességében több lesz a foglalkoztatott az intézkedések hatására? Nem az történik meg, hogy a létszám változatlan, de ha dönteni kell egy 54 és 56 éves között, akkor az 56 éveset veszik fel.

8. Tudom, hogy tovább bonyolítaná a rendszert, de miért nem célzottabb a támogatás? Magyarországon ma a bankár az ős-gonosz. Egy 56 éves bankárt miért kell támogatni.


9. A végére egy megosztó kérdés. Miért nem fogadjuk el, hogy a fiatalok, a nyugdíj előtt állók, a képzetlenek kevesebbet keresnek. Ilyen az élet. Ha nekem cégem van, akkor egy 60 évessel már nem számolhatok hosszú távon, csak kevesebb fizetéssel venném fel. Nem szép dolog tudom, de az sem az, hogy nem mindenki ugyanannyi évet él. Egyszerűen ez van.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz járulék kérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr834630334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása