HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Mi lesz a pénzügyi rezsicsökkentés második lépése?

2013.10.25. 17:41 Steve123

Az első lépést már bejelentett Rogán Antal. Ingyenes készpénzfevétel 150 ezer forintig. Vagyis ez a költség SZÁZ SZÁZALÉKOT csökkent, NULLA forintra. Az energia tíz + tíz százalékos csökkentése ehhez képest semmi. Talán a második lépés az lesz, hogy a készpénzhasználók között minden hónapban ajándéksorsolást tartanak? Vagy talán a bank kezdje el visszaadni a korábban beszedett díjakat? 

Tényleg jó dolog valamit teljesen ingyen adni? Ez nem okoz pazarlást? Ördögtől való gondolat, hogy valamennyit azért kelljen fizetni egy szolgáltatásért? Ez minden "ingyen" dologra vonatkozhatna, hiszen valójában semmi sincs ingyen.

Sokan azt mondják, hogy örüljön a bank, mert ott tartom a pénzem, de díjat ne számoljon fel. Igen ám, de egy banknak két dologból lehet pénze. A betétkamat és hitelkamat közötti különbségből és a díjakból. Ezek között egyensúlyozni kell, mert ha nincsenek díjak, akkor az alacsony betétkamatot jelent és akkor ki akarná ott tartani a pénzét? 

2012 decemberéhez képest a banki költségek átlagosan több mint 45 százalékkal emelkedtek. Ez a 45% a bankadó, tranzakciós adó, végtörlesztés, ... Persze az ingyenes készpénz felvételt majd tuti biztos nem lehet áthárítani. Hanem? Majd a bank tulajdonosa fogja ezt állni? Minden évben berakja majd a veszteséget? Sokan azt hiszik, hogy csak extra, luxus proftból kell visszavenni egy kicsit a bankoknak. Pedig valójában minden második bank veszteséges.

A bank helyében az olyan ügyfelet, aki nem hoz semmi bevételt azt kirúgnám. Persze erre hoznak majd egy olyan törvényt, hogy senkit nem lehet kirúgni. Ez olyan mintha a pékségben annak is jár kenyér, aki nem tud fizetni. Mert enni azért kell.

Az is kedves, hogy a bankoknak két hónap felkészülési időt ad. Egy korábbi bejegyzésben írtam, hogyha megfontolt, tervszerű törvénykezés zajlana, akkor 1.5-2 évet kellene várni, minden törvény hatálybalépéséig. Addig kiderülhetnének a gondok és ténylegesen tudnának előre tervezni a cégek.

Szóval tényleg nagyon érdekel, hogy szerintetek mi lesz a pénzügyi rezsicsökkentés második lépése? Rogán diplomás közgazdász. Biztos tanult még az egyetemen jó dolgot. Például a hatósági húsárat sem tartja elképzelhetetlennek.

Mi lesz, ha egyre többen elhiszik, hogy ebben az országban igazán nem is kell dolgozni, takarékoskodni, mert az állam majd mindent megold. Ingyenessé teszi a készpénzfelvételt, megmenti a devizahiteleseket és törvénybe foglalja, hogy mindenki legyen boldog és egyenlő.

Tudom, hogy kell egy olyan politikus minden pártban, aki a buta embereket szólítja meg. Ők azt akarják hallani nekik jár ingyenes ATM használat és idáig tudnak gondolkodni. Én ezért azért nem vagyok ennyire "egyszerű". És te?

4 komment

Címkék: rezsicsökkentés

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr265599199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Creative destruction · http://t7.hu/0v1l-1984 2013.10.26. 07:49:48

Meg kéne alapítani a bankok szakszervezetét!
Ja, olyan már van!

Steve123 2013.10.26. 08:52:38

@Állítsátok meg Arturo Uit!: "Meg kéne alapítani a bankok szakszervezetét!"

Igen van, de bénán dolgoznak. El kellene magyarázniuk az embereknek, hogy ők is rosszul járnak, ha banknak nincs tisztességes profitja. Vajon az a jobb tanár, akit rendesen megfizetnek, vagy aki csak szotyit kap? (Kivételek mindig vannak)

mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik) · http://namivanma.blog.hu/ 2013.10.27. 07:16:01

Grat, összeszedett, azonosulni vágyom, mert frappáns, rövid és érthető! Még egyszer gratulálok! (na, nem Tóninak azért..:-)

labrabbit 2013.10.27. 08:29:55

Csak annyit teszek hozzá: az ingyenes atm-hasznalat, összeghatár, hány alkalom/hó stb. nem Tonyó hatáskøre normális országban hanem a banké. Most, hogy van tranziadó a kormány lemondhat róla ha akar, de ennyi.
Angliában pl. a falusi kisbolt is, a lub meg a szupermarketek is adnak kp-t kartyara ingyen. Ezert is nem kell annyi atm. A bankok meg versenyeznek az ugyfelekert es nem a roganok írják az üzleti tervüket.
süti beállítások módosítása