HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Igérünk éjjel, igérünk nappal

2014.03.08. 13:31 Steve123

Az összefogás megjelent 8 ígérettel, amelyeket megválasztásuk esetén betartanának. Már az örömre ad okot, hogy legalább valami konkrét dolgot mondtak, azon kívül, hogy Orbán a gonosz maga, aki 2/3-os diktatúrát alkotott. Értem én, hogy az érzésekre könnyebb hatni, mint az értelemre, lásd Chomsky tíz parancsolata, de most kapott 8 morzsát az értelem is. Hogy mit tett a Fidesz, arról az elmúlt négy év tanúskodott. Most nézzük az Összefogás ígéreteit.

 

1. 250 000 új, valódi munkahelyet teremtünk. A fiataloknak garantáltan munkát vagy képzést adunk.

Populizmus a javából! Ez olyan, mintha azt ígérnék, hogy szeretni fogják egymást az emberek. Egy kormány nem tud közvetlenül munkahelyeket létesíteni! (hacsak nem állam cégeknél vesznek fel aktatologatókat, lásd a belső munkanélküliség a szocializmusban) Mondhatja azt az állam, hogy növeli az adókat itt, csökkenti ott, de nem tud csak úgy munkahelyeket teremteni. A Fidesz is ígért 1 millió munkahelyet, de sem ő, sem más nem képes munkahelyet gyártani. Munkahely akkor lesz, ha beindul a gazdaság, de arra is csak közvetetten lehet hatni. Ami az egyik szempontból jó, a másikból rossz. Arról se feledkezzünk meg, hogy munkahelyek folyamatosan létrejönnek és megszűnnek. Ez a gazdasági élet velejárója. Ugye nem arra gondoltak, hogy a természetes módon létrejövő munkahelyekért akarják learatni a babérokat? A munkahely, a gazdaság tényleg megérdemli az első helyet a listában. Megérdemelné azt is, hogy megmondják, hogy milyen konkrét lépéseket terveznek, ne csak egy távoli célt.

 

2. Másfélszeresére, 100 000 forintra emeljük a nettó minimálbért úgy, hogy a munkáltatók bérterhei nem növekednek.

Nesze neked egykulcsos adórendszer. Mert itt erről van szó. A politikusoknak mindig nagy kísértés, hogy elvegyenek sokat a gazdagoktól és azt a szegényeknek adják. Szavazat vásárlás mások pénzén. Ne felejtsük el, hogy még egykulcsos esetén sem ugyanazt az összeget kell befizetni a NAV-nak, 1m és 10m forint után. 10 milliónál pont 10-szer többet kell adózni. Na, de 20-szor annyit kell fizetni, akkor abból lehet csökkenteni a minimálbéresek adóját. A minimálbérrel az a baj, hogy visszaveti a gazdaságot. Ha a gazdaság úgy ítéli, hogy román mezőgazdasági vendégmunkás munkája 70 ezer forintot ér, akkor az annyit ér. Ha az állam ezt nem engedi, akkor feketén alkalmaz vagy bezárja a bazárt.

 

3. A mikrovállalkozások leírhatják a társasági adójukból a bérekre rakódó közterheket.

Mikróvállalkozás az, ahol max. 9 főt foglalkoztatnak. Őket a Fidesz is bőszen támogatja, lásd KATA, KIVA. Kiket is kell még támogatni, hát a multikat. Az országok vérre menő csatákat vívnak egymással, hogy egy multit ilyen-olyan adókedvezménnyel az országba csalogassanak, pl. Mercedes. Miért is kell támogatni a kis és a nagy vállalkozásokat is? A politikus szeret a tőled beszedett pénzből megsegíteni tégedet. Azzal egyetértek, hogy egy induló vállalkozásnak legyen egy átmeneti periódusa, de utána mint mindenkinek neki is ki kell venni a részét a közteherviselésből.

 

4. Jelentősen csökkentjük az alapvető élelmiszerek árát.

Rendben. Mi az alapvető élelmiszer? Gyurcsány kérdezte ezt még régen. Csak a kenyér? A zsemle is? A teljes kiörlésű is? A kalács is? Esetleg a kuglóf? Hány forintos a luxus zsemle, ami már nem alapvető? A következő kérdés, hogy miből? Tudom ezt egyik kormány sem tette még így meg, de illő lenne azt mondani, hogy 10% áfa az alapvető élelmiszerekre, de 16 helyett 20% szja.

 

5. Igazságos és fenntartható lesz a rezsicsökkentés

Nincs annyi vér a pucájukban, hogy kimondják, hogy a rezsicsökkentés a Fidesz populizmusa. Csak annyit mondanak, hogy ők is akarnak rezsicsökkentést, de nem úgy, mint a Fidesz. Nesze semmi, fogd meg jól.

 

6. 100 000 forintos nyugdíjig minden 65 év feletti 24 000 forint pluszpénzt kap, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit.

Jól értem, gyógyszerjegy? Mi adni kisnyugdíjas pénz. Kisnyugdíjas szavazni Összefogás. 

 

7. Radikálisan csökkentjük, majd megszüntetjük az elviselhetetlenül hosszú várólistákat.

Nagy ígéret. Várólisták mindenhol vannak és ennek egy oka van. Az egyre öregebb társadalomban az egészségügyi költségek rohamosan nőnek. Ha azt mondják, hogy ennek az ára az, hogy 16% helyett 48% lesz az szja (mindenkinek), akkor látom, hogy komolyan gondolják. 

 

8. Felszámoljuk a gyermekéhezést Magyarországon.

Hol éheznek a gyerekek? Hányan? A gyermekvédelem nem tett semmit? Az egyházak, civil szervezetek csak malmoztak? Ha Magyarországon gyerek tömegek éheznek, akkor ez a harmadik alkalom, hogy szégyellnem kell, hogy magyar vagyok. Ha csak elszigetelt esetekről van szó, akkor miről is beszélünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr445849981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása