HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

"Görögország" az USA-ban

2015.06.29. 18:28 Steve123

Puerto Rico az USA része, 4 millió lakosa van. Egy amerikai ismerős mondta ma, hogy a puerto ricoi kormányzó kijelentette, hogy az adósságuk kifizethetetlen. Vajon hány ország van még Görögország mellett, amely úgy gondolja, hogy a tartozása egyszerűen túl nagy azt már nem is lehet visszafizetni? Meg különben is az előző kormány tehet róla, nem lehetett előrelátni, hogy ez meg az történt, a korrupt politikusok fizessék vissza, kizsákmányolnak minket a magas kamatokkal, stb.

Hány város, cég vagy magánember érzi úgy, hogy túl nagy a hitele és az egyetlen út az adósság elengedés. Nem ördögtől való gondolat ez, mert hacsak nem a maffia tagja vagy, akkor kényszeríteni nem tudod az adóst. Meg ott van a felebaráti szeretet is. Sokan önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. 

Milyen lesz a világ, ha az adósságelengedés nem a kivétel lesz, hanem a főszabály? Ha Görögország és Puerto Rico után egymás után állnak be az adósságeltörlésért a sorba? Te fogsz kölcsön adni?  

 

PS: Ilyenkor persze mindenki azt mondja, hogy nem kellett volna eladósodni. Csakhogy "az a kormány, aki megpróbál spórolni, megbukik, és a választanak helyette egy olyat, aki leígéri a csillagokat az égről."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr387583476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása