HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Tesco takarodj!

2015.11.13. 14:52 Steve123

A kormány új módszerrel akarja tönkretenni a hypermaketeket. A 400 m2 feletti boltoknál minimumlétszámot írna elő a dolgozók számára, ami majdnem duplázná a mostani értéket. Ez jelentős plusz költséget okozna, ami először az árakban jelenne meg, aztán a vevők megtanulnák végre, hogy csak a CBA-ban és a Coop-ban szabad vásárolni (ők a 400m2 alattiak). Olyan törvényt nem hozhat a kormány, ami nyíltan bezárat minden Tesco-t, de mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse a nagy boltokat.

Miért? Ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, hogy Andy Vajnának, készítik elő a terepet, majd ő létrehoz nemzeti hipermarketeket. Ehelyett inkább elhiszem, hogy a nemzeti kormány a magyar nemzet érdekét nézi, magyar ember, magyar boltból, magyar árut vegyen. A gond az, hogy nem nemzeti érdek, hogy kitúrjunk a hazánkból bizonyos külföldi cégeket. Meg lehet tenni, teljesen törvényesen, hiszen a kormány törvényt hozhat bármiről. Akár arról is, hogy az energia cégeket tönkre teszti, olcsón megveszi őket, és eltörli a kedvezőtlen törvényeket. Miért ne tehetné meg ezt a hipermarketekkel is?

Mert ezeket a húzásokat megjegyzik a befektetők. Az állam mindenféle kedvezménnyel, reklámkampánnyal, keleti és déli nyitással akarja elérni, hogy cégek jöjjenek ide, munkahelyeket hozzanak létre, itt adózzanak. Ezek a fránya cégek meg csak nem akarnak idejönni, mert félnek, hogy rájuk is szabnak majd egy törvényt, ami tönkreteszi őket.

Félreértés ne essék. Más országok is előszeretettel használják ezt a technikát, mert hirtelen sok jó pontot lehet elérni, bizonyos rétegeknél. A kérdés, hogy felismerjük-e, hogy a hosszútávú hátrányok már régen elnyomták az egyszeri előnyöket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr598076044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása