HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

A Cib utolsó lehúzása (avagy a Nyesz számla átutalásának díja)

2016.06.14. 13:57 Steve123

Egy lehúzós történetet hallottam a héten. A Cib bank jelentősen megemelte az értékpapír számla díját, ezért az ügyfél úgy döntött, hogy átviszi a normál értékpapír és a nyesz számláját is a Kbchez. A nyesz-t az államkincstárba vitte volna, de kiderült, hogy ott tbsz van, de senki se tudja miért, nincs nyesz. Akkor megy a nyesz is a Kbc-re.

A Kbc elküldte a nyesz befogadó nyilatkozatot, amivel be kellett menni a Cib-hez és ott kitölteni a papírokat. A nyesz-en csak készpénz volt, kb 5m forint. Miután átment a pénz, akkor derült ki, hogy az átutalás díja 41.000 forint volt!!! 6e ft még ok, de 41e erős túlzás. A Cib-nél persze nem említették az utalás díját. Kiderült, hogy ez papír alapú utalásnak minősül, ami minden banknál a legdrágább. A Cib-nél ez majdnem 1%, max 41e. A poén, hogy nyesz számláról nem lehet elektronikusan átutalni, hiába lenne az elektronikus utalás 0 ft az online díjcsomagban.

Ez szép lehúzás volt. Köszönjük neked Cib, köszönjük neked is állam bácsi a tranzakciós illetéket!

Ha a 6000-es tranzakciós illetékre raknak még 10,20, 30% hasznot az rendben van. 650% már nincs rendben. Vajon hol a határ, ha azt mondaná a Cib, hogy 2%, max 100e ft az utalás díja, akkor se szólna semmit a felügyelet? Tényleg irreális elvárni, hogy egy tranzakció előtt mondják meg, hogy mennyi lesz annak a költsége?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr1008809484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása