HTML

Kérdezzünk bátran! A nem tudással nincs gond, ha merünk tenni ellene.

Magyar szívvel, Józan ésszel, Tiszta kézzel!

2017.07.02. 09:39 Steve123

Rendkívül frappáns plakátokkal találkozhatunk mostanság az utcán. Azt fogalmazzák meg, hogy miként kell, kellene az országot irányítani. Jobbik plakátról van szó, de minden párt számára vállalható az üzenet. A kérdés, hogy mit jelent ez üzenet? Hogyan lehet konkrét intézkedésekre átváltani?

Magyar szívvel!

Ez a legkönnyebben betartható ígéret, elvégre magyarok vagyunk, magyarok is leszünk. Viszont Magyarország kis ország. Valós veszély, hogy rossz oldalt választunk, ahogy azt a két világháborúban tettük. Hány olyan város, falu van, ami 100 éve magyar volt, de ma már nem az. Nem csak átkerültek egy szomszédos országba, de a lakosságnak már csak egy kicsi és fogyó része magyar. Mi lesz 100 év múlva?

Józan ésszel!

Ez egy fogas kérdés, mert mindenki számára mást jelent a józan ész. Van, aki számára a progresszív adózás logikus, nekem viszont a mindenkire vonatkozó egy kulcs jelenti a józan eszet. Sokan amellett érvelnek, hogy a férfiak is mehessenek nyugdíjba 40 év munka után. Nekem az a józan ész, hogy nem a politikusok határozzák meg a nyugdíjat, hanem azt kizárólag a befizetett nyugdíj járulékból számolják ki. Egy jó politikus meggyőzően tud érvelni egy törvény mellett és ellene is. Jó lenne előre tudni minden párt esetében, hogy számukra mi a józan ész.

Tiszta kézzel!

Ez egy szinte lehetetlen vállalás. Nem az a fő gond, hogy az országot átjárja a korrupció, hanem az, hogy ez teljesen elfogadott. Az, aki nem él ezekkel az eszközökkel, az rögtön hátrányba kerül. Természetes, hogy sok ügy elintézéséhez ismerni kell a megfelelő embert és persze pénzbe is kerül. Nem az számít, hogy mit mond a törvény, hanem, hogy kit ismersz. A törvényeket, önkormányzati rendeleteket át lehet írni, az aktuális érdekeknek megfelelően. Ha nem fizetsz az orvosnak, akkor ne csodálkozz, hogy nem kapod meg az elvárt színvonalú ellátást. Ha valahogy napvilágra kerülnek a stiklik, akkor sincsen következménye. Ráadásul az emberek jelentős része, azt akarja hallani, hogy xy politikusnak van egy fél lakása, és egy 10 éves autója. Az se baj, hogy mindenki tudja, hogy ez nem igaz. A tiszta kéz nem csak azt jelenti, hogy nem kap a politikus nokiás dobozban egy köteg pénzt, hanem azt is, hogy átalakítja a teljes rendszert.

Hogyan kell kormányozni? Remélem, hogy lassan a konkrétumok is szóba kerülnek, de annak már most örülök, hogy pozitív hangú plakátokat látok az utcán. Szégyen, hogy csak július 15-ig lehetnek fenn ezek a plakátok. Szégyen a politikusoknak, akik megszavazták ezt a törvényt, gyalázat minden választópolgárnak, aki csak legyint erre.

 

19488595 10155277906441405 2669904165305791327 o.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerdezzbatran.blog.hu/api/trackback/id/tr8712634723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása